Γιατί να μάθεις γαλλικά;

Η γαλλική γλώσσα είναι η γλώσσα των πέντε ηπείρων!

1. Γιατί είναι η γλώσσα των πέντε ηπείρων!

Γιατί τα γαλλικά είναι μια γλώσσα που μιλούν σε όλο τον κόσμο περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε πέντε ηπείρους. Η πέμπτη γλώσσα στον κόσμο. Η γαλλική είναι μια γλώσσα που μιλούν περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι, και στις πέντε ηπείρους. Είναι η επίσημη γλώσσα της Γαλλίας αλλά και 31 ακόμη χωρών, εκ των οποίων 5 βρίσκονται στην Ευρώπη, 2 Αμερική, 1 σε Ασία και Ωκεανία και 22 στην Αφρική. Επίσης, είναι η ένατη πιο διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο.

Post 1
2. Πρόσβαση σε παγκοσμίως αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η γνώση γαλλικών σου δίνει την ευκαιρία να σπουδάσεις σε κορυφαία Πανεπιστήμια σην Γαλλία, στον Καναδά, στο Βέλγιο, σην Ελβετία, και σε άλλες γαλλόφωνες χώρες. Οι φοιτητές που μιλούν άπταιστα γαλλικά μπορούν, επίσης, να έχουν πρόσβαση σε υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης, για να συνεχίσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε όλους τους κλάδους και να αποκτήσουν διεθνώς αναγνωρισμένο δίπλωμα.

Post 2
3. Η άλλη γλώσσα των διεθνών σχέσεων.

Τα γαλλικά είναι η γλώσσα εργασίας και η επίσημη γλώσσα στον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την UNESCO, το ΝΑΤΟ, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και σε πολλούς ακόμη διεθνείς νομικούς φορείς. Είναι η γλώσσα των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και των πόλεων στις οποίες βρίσκονται: του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Στρασβούργο, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο.

Post 3
4. Η γλώσσα του έρωτα και του πνεύματος.

Η εκμάθηση γαλλικών φέρνει, πρώτα, την ευχαρίστηση να μάθεις μια όμορφη, πλούσια και μελωδική γλώσσα. Είναι η γλώσσα του πολιτισμού, και η διεθνής γλώσσα της κουζίνας, της μόδας, των αρωμάτων, του χορού και των κρασιών.

Post 4
5. Μια από τις λατινογενείς γλώσσες.

Η εκμάθηση γαλλικών βοηθά στην εκμάθηση άλλωμ λατινογενών γλωσσών, όπως τα ισπανικά, τα ιταλικά, τα πορτογαλικά ή τα ρουμανικά, καθώς και τα αγγλικά, των οποίων το λεξιλόγιο προέρχεται κατά το ήμισυ από το γαλλικό.

Post 5
6. Η γλώσσα για ταξίδια.

Γνωρίζοντας γαλλικά έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις την αυθεντική γαλλική κουλτούρα, τέχνη και νοοτροπία, όταν επισκέπτεσαι το Παρίσι, αλλά και κάθε περιοχή της Γαλλίας. Τα γαλλικά είναι εξίσου απαραίτητα στον Καναδά, την Ελβετία, το Βέλγιο, το Μονακό, την Κορσική, το Μαρόκο, το Καμερούν, το Λάος, την Καμπότζη, τη Νέα Καληδονία και τη Γαλλική Πολυνησία.

Post 6

Τι περιμένεις;

Κλείσε το μάθημά σου!