Γιατί να μάθεις ιταλικά;

Γιατί αγαπάμε τους γείτονες μας και την ιταλική κουλτούρα!

1.Μία φιλία χιλιάδων χρόνων!

Η ιταλική είναι η επίσημη γλώσσα της Ιταλίας, με την οποία μας συνδέουν πολύ στενοί δεσμοί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι επίσης επίσημη γλώσσα στην Ελβετία, τη Μάλτα, το Σαν Μαρίνο και το Βατικανό. Ακόμη, υπήρξε επίσημη γλώσσα στα Δωδεκάνησα μέχρι το 1943. Ομιλείται από πολυπληθείς κοινότητες Ιταλών μεταναστών στη Βραζιλία, Αργεντινή, Καναδά, Γερμανία, ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Ο αριθμός των φυσικών ομιλητών της ιταλικής γλώσσας φτάνει σήμερα σχεδόν στα 70 εκατομμύρια.

Post 1
2. Άλλη μια από τις λατινογενείς γλώσσες.

Τα λατινικά δημιουργήθηκαν πάνω σε μια αρχαιοελληνική βάση και είναι η μητέρα-γλώσσα των λατινογενών γλωσσών. Έτσι, εάν έχεις ήδη ένα μεσαίο επίπεδο της π.χ. της ισπανικής γλώσσας, θα γνωρίζεις τη γραμματική δομή των λατινογενών γλωσσών και θα σου είναι εύκολο να μάθεις την ιταλική.

Post 2
3. Για την μακραίωνη παράδοση των εκπαιδευτικών της ιδρυμάτων.

Το πρώτο πανεπιστήμιο της Δύσης ιδρύθηκε το 1088 στη Μπολόνια και η πρώτη σχολή ανωτέρων σπουδών ήταν η Ιατρική Σχολή του Σαλέρνο (Scuola Medica Salernitana). Tρία ιταλικά πανεπιστήμια, δύο από το Μιλάνο (Politecnico και Bocconi) και ένα από τη Ρώμη (La Sapienza), ξεχωρίζουν μεταξύ των κορυφαίων 10 στην παγκόσμια κατάταξη των QS World University Rankings. Ακόμη, κάθε χρόνο η ιταλική κυβέρνηση δίνει υποτροφίες στους νέους φοιτητές για παρακολούθηση μαθημάτων σε ιταλικά πανεπιστήμια. Αφού η πλειοψηφία των προγραμμάτων γίνεται μόνο στα ιταλικά, η γνώση της γλώσσας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ακολουθήσει κανείς τις σπουδές του στην Ιταλία.

Post 3
4. Η γλώσσα μιας τεχνολογικά και βιομηχανικά ανεπτυγμένης χώρας.

Η Ιταλία είναι 5η στον κόσμο (σε τι;;;) και μέλος των G7. Κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως σε τομείς όπως γεωργία, τουρισμός, μόδα και τέχνες. Η Ιταλία κατατάσσεται πλέον δεύτερη μεταξύ των κυριότερων εμπορικών εταίρων της Ελλάδας, ενώ είναι η δεύτερη χώρα προορισμού ελληνικών προϊόντων.

Post 4
5. Για τον πλούτο του πνεύματος.

Η πρωτεύουσα, η Ρώμη, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Από τον ιταλικό πολιτισμό ξεχωρίζει η λογοτεχνία του Δάντη, το θέατρο, με τις κωμωδίες του Γκολντόνι (Υπηρέτης δύο αφεντάδων, Η Λοκαντιέρα, Ο καλόκαρδος Γκρινιάρης), η μαγεία των ταινιών των Βισκόντι, Ροσσελίνι, Φελίνι, Σοφία Λώρεν, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, και Ρομπέρτο Μπενίνι. Η ιταλική γλώσσα είναι η lingua franca της κλασσικής μουσικής - γι' αυτό και στην όπερα την ακούμε πάντα ιταλικά.

Post 5
6. Για την Dolce Vita.

Το Μιλάνο της Ιταλίας είναι η επιτομή της σύγχρονης μόδας και του σύγχρονου design. Επίσης, στην Ιταλία απολαμβάνουμε το καλό φαγητό και τον καφέ. Είναι διάσημη για την αυτοκινητοβιομηχανία της, ενώ είναι η πατρίδα σχεδιαστών και κατασκευαστών θρυλικών αυτοκινήτων όπως η Fiat, Lancia, Alfa Romeo αλλά και η πατρίδα των μύθων Maserati, Ferrari, Laborghini.

Post 6

Τι περιμένεις;

Κλείσε το μάθημά σου!