Γιατί να μάθεις πορτογαλικά;

Η γλώσσα της capoeira, του φάντου και των ποδοσφαιριστών!

1. Είναι η 6η γλώσσα στον κόσμο!

Έχει πάνω από 217 εκατομμύρια φυσικούς ομιλητές αφού ομιλείται σε όλες τις ηπείρους: στην Ευρώπη (Πορτογαλία), στην Αμερική (Βραζιλία), στην Αφρική (Αγκόλα, Μοζαμβίκη, Πράσινο Ακρωτήριο, Γουινέα Μπισσάου και Σάο Τομέ ε Πρίνσιπε) στην Ασία (Μακάο της Κίνας, Γκόα, Νταμάν και Ντίου στην Ινδία) και στην Ωκεανία (Ανατολικό Τιμόρ).

Post 1
2. Επιχειρηματικότητα στη Βραζιλία.

Η Βραζιλία, της οποίας η οικονομία διαρκώς αναπτύσσεται, κατατάσσεται ήδη στην 6η θέση των οικονομικά ισχυρότερων χωρών του κόσμου (G8).

Post 2
3. Άλλη μια λατινογενής γλώσσα

Τα πορτογαλικά αποτελούν μέρος των γλωσσών που προέρχονται από τα λατινικά, όπως τα ισπανικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά και τα ρουμανικά. Έτσι, εάν έχεις ήδη ένα μεσαίο επίπεδο της πορτογαλικής γλώσσας δεν θα έχεις μεγάλη δυσκολία όταν θα διαβάζεις κείμενα στις άλλες λατινογενείς γλώσσες.

Post 3
4. Ζούγκλα, καρναβάλι, καλή κουζίνα, capoeira

Για να να επισκεφτείς την ζούγκλα του Αμαζονίου ή του Καταρράκτες του Ικουασού στην Βραζιλία, για να απολαύσεις τον μπακαλιάρο στην Πορτογαλία, για να ζήσεις την τρέλα του καρναβαλιού στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για να καταλάβεις τα στοιχεία του συνδυασμού την χορού, πολεμικής τέχνης και φιλοσοφίας της capoeira.

Post 4
5. Ποδόσφαιρο

Η πορτογαλική γλώσσα ακούγεται διαρκώς στον χώρο του αθλητισμού, αφού τόσο η Βραζιλία, όσο και η Πορτογαλία, έχουν να επιδείξουν πολύ μεγάλο αριθμό προπονητών και ποδοσφαιριστών. Γι' αυτό τον λόγο, η γνώση της πορτογαλικής γλώσσας θεωρείται απαραίτητο προσόν για κάποιον που ενδιαφέρεται να εργαστεί σε αυτόν τον τομέα.

Post 5
6. Ποίηση, μουσική και χορός

Η πορτογαλική είναι η γλώσσα των ποιητών Καμόες, Φερνάντο Πεσσόα, Ολάβο Μπιλάκ. Είναι η γλώσσα του μυθιστοριογράφου Ζοζέ Σαραμάγκο και του μυθιστοριογράφου, διηγηματογράφου και θεατρικού συγγραφέα Νέλσον Ροντρίγκες. Είναι η γλώσσα του φάντο, της σάμπα, της μπόσα νόβα, της κιζόμπα και άλλων πολλών πορτογαλικών, βραζιλιάνικων και αφρικάνικων μουσικών ειδών. Η γλώσσα τής Αμάλια Ροντρίγκες, της Ντούλσε Πόντες, του Αντόνιο Κάρλος Ζομπίμ, του Σίκο Μπουάρκε, του Ζοάο Ζιλμπέρτο, του Ντοριβάλ Καΰμμι, της Μαρία Μπετάνια, της Σεζάρια Έβορα, του Πάολο Κοέλιο, και πολλών άλλων.

Post 6

Τι περιμένεις;

Κλείσε το μάθημά σου!