Γιατί να μάθεις ισπανικά;

Η ισπανική γλώσσα είναι η τάση σήμερα!

1. Επιρροή στον κόσμο

Τα ισπανικά ή τα καστιλιάνικα είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο, μαζί με τα αγγλικά και τα κινέζικα. Ομιλείται σε πολλές διαφορετικές ηπείρους, είτε ως μητρική, είτε ως δεύτερη γλώσσα. Την μιλάνε σε 21 χώρες! Αυτές είναι η Ισπανία, η Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Μεξικό, η Γουατεμάλα, η Ισημερινή Γουϊνέα, το Ελ Σαλβαδόρ, η Ονδούρα, η Νικαράγουα, η Κόστα Ρίκα, ο Παναμάς, η Κολομβία, η Βενεζουέλα, η Ουρουγουάη, η Παραγουάη, η Αργεντινή, η Χιλή, η Βολιβία, το Περού και ο Ισημερινός. Τα ισπανικά είναι επίσης η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Post 1
2. Eπαγγελματική προοπτική

Ξέροντας ισπανικά, θα σου ανοίξουν πολλές πόρτες σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι ισπανόφωνες χώρες είναι ένα τεράστιο δημογραφικό στοιχείο στο οποίο οι εταιρείες προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση και να ερευνήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν εξαιρετικές επιχειρηματικές προοπτικές. Σύμφωνα με το Forbes, η αγορά της Λατινικής Αμερικής έχει φτάσει τώρα σε αγοραστική δύναμη 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο ισπανόφωνος πληθυσμός των Ηνωμένων Πολιτειών θα φτάσει τα 130 εκατομμύρια άτομα έως το έτος 2060. Προβλέπεται ότι η Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η χώρα με τους περισσότερους ισπανόφωνους στον κόσμο, ξεπερνώντας έτσι το Μεξικό, και η παγκόσμια σημασία αυτής της γλώσσας θα αυξηθεί περαιτέρω.

Post 2
3. Εκτεταμένη ισπανική κουλτούρα

Ξέροντας ισπανικά θα απολαύσεις το έργο μεγάλων δασκάλων της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου. Τα έργα των Garcilaso, Quevedo, Bécquer, Cervantes, García Márquez, Allende ή Neruda, καθώς και Almodóvar, Saura ή Médem μπορούν να εκτιμηθούν μόνο στην αρχική τους γλώσσα στο σύνολό τους. Επίσης, η βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης γίνεται όλο και πιο σημαντική, με ηθοποιούς όπως η Penelope Cruz και ο Antonio Banderas, σκηνοθέτες όπως ο Alejandro González Iñarritu, ο Alfonso Cuarón ή ο Pedro Almodóvar, και τραγουδιστές όπως ο Maluma, η Shakira, η Jennifer López και πολλοί άλλοι.

Post 3
4. Εξαιρετικά δημοφιλής στο Internet

Τα ισπανικά είναι η τρίτη πιο δημοφιλής γλώσσα μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου, ξεπερνώντας μόνο τα Αγγλικά και τα Μανδαρινικά Κινέζικα. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η τέταρτη πιο χρησιμοποιούμενη γλώσσα στο Διαδίκτυο, μετά τη μητρική γλώσσα κάθε χώρας. Σχεδόν το 5% των πολύγλωσσων ιστοσελίδων χρησιμοποιούν ήδη ισπανικά. Αυτό δείχνει τη σημασία των ισπανικών στον κόσμο και τη συνειδητοποίηση που πολλοί θεωρούν ότι οι σελίδες πρέπει επίσης να εμφανίζονται σε αυτήν τη γλώσσα για να προσεγγίσουν μεγαλύτερο αριθμό κοινού. Έχει επίσης μεγάλη σημασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή τη στιγμή είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη γλώσσα στο Facebook, ξεπερνώντας μόνο τα Αγγλικά, και η τρίτη που χρησιμοποιείται περισσότερο στο Twitter.

Post 4
5. Βοηθάει με άλλες γλώσσες

Τα σύγχρονα ισπανικά αποτελούν μέρος των γλωσσών που προέρχονται από τα λατινικά όπως τα γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά και ρουμανικά. Έτσι, εάν έχεις ήδη ένα μεσαίο επίπεδο της ισπανικής γλώσσας, θα γνωρίζεις τη γραμματική δομή των λατινογενών γλωσσών και δεν θα έχεις μεγάλη δυσκολία όταν θα διαβάζεις κείμενα σε αυτές τις γλώσσες.

Post 5
6. Η κουλτούρα των ανθρώπων της

Από το Μεξικό στην Αργεντινή ... στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική, η φιλοξενία των ανθρώπων της σε ενθαρρύνει να μάθεις ισπανικά. Κάθε φορά που έχεις χαθεί στο δρόμο, κάποιος θα σε βοηθήσει. Αν δεν ξέρεις πώς να πείς κάτι, κάποιος θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί σου, ακόμη και με χειρονομίες. Η φιλοξενία της λατινικής κουλτούρας ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

Post 6

Τι περιμένεις;

Κλείσε το μάθημά σου!